La química dels additius és complexa i en molts casos implica reaccions químiques, per a assegurar el seu funcionament, és necessari conèixer els requisits que el material final ha de complir, per exemple, un plàstic dissenyat per a estar a l'ombra, no necessita resistència contra els raigs ultraviolats, però probablement necessiti resistència contra la propagació de la flama, com en el cas d'una televisió.
Classificació dels additius
A la indústria química podem trobar una gran quantitat d'additius per poder donar-los unes propietats específiques que s'adeqüin a les nostres necessitats. A continuació hi ha un esquema amb els tipus d'additius més importants i a l'apartat següent es mostra una explicació més detallada de cadascun.

Tipus d’additius (ordenats alfabèticament)
- Absorbidors de llum: S'empren en productes plàstics quan es desitja incrementar la seva vida útil.
- Antibacterials: Evita que diferents bactèries habitin i creixin al material.
- Antiestàtics: Eviten la formació i acumulació de càrregues estàtiques.

- Antioxidants: Per a evitar la degradació tèrmica durant la extrusió (donar forma a una massa).
- Càrregues: Són substàncies minerals que s’afegeixen en gran proporció per millorar algunes propietats de les resines com la resistència mecànica o la tenacitat i abaixar el preu de cost. Poden ser: el talc, la mica, l’amiant, la fibra de vidre, el ciment, el grafit, metalls en pols, etc.; o vegetals, com la farina de fusta, el paper, el cotó, etc.

- Desemmotllants: Són substàncies orgàniques que faciliten el dessemmotllament de les peces de plàstic.
- Escumants: Creen en el producte final una estructura d'escuma aïllant, ajudant així a estalviar energia tèrmica i a més, economitzen combustible i reduïxen els costos de transport.
- Estabilitzants: Són els agents destinats a assegurar les seves propietats inicials i a evitar les causes i els efectes de les degradacions. Molts són sals orgàniques de metalls i alguns resulten altament contaminants, per la qual cosa no es poden utilitzar per als plàstics alimentaris.
- Lubricants: s’utilitzen per facilitar la manipulació en la maquinària durant el procés de transformació. Es fan servir en quantitats molt petites, inferiors a un 2%.
- Pigments: Poden ser minerals, inorgànics, orgànics o tints que o bé s’incorporen a l’estructura molecular, o bé pigments que se situen en els espais que deixen lliures les molècules. Serveixen per donar color al plàstic.

- Plastificants: Els plastificants s'afegixen a un polímer per a millorar el seu processabilitat i la seva flexibilitat, aquests poden disminuir la viscositat del polímer en estat fos així com també el mòdul elàstic i la temperatura de transició vítrea.
- Retardadors de flama: S'utilitzen per a reduir la inflamabilitat d'un material o per a demorar la propagació de les flames al llarg i a través de la superfície del plàstic.
Com es pot comprovar hi ha una gran varietat d'additius per potenciar diverses característiques dels plàstics.
3 comentaris:
:)
Vaya puta mierda cabrones hijos de puta, mamones me cago en vuestra puta raza hijos de puta. Chupa rabos hijo de puta, me cago en tu puta madre y en tus putos muertos cagón de mierda, que solo haces más que lamerle el culo a tu puta madre cabron
Oshe uzte she relaga unk poko ke eto e unk zitio puvliko ombre joer maxo vamo a lo k vamo
Publica un comentari a l'entrada